Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Mindfulnesstraining

22 juli | 10:00 - 12:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Mindfulnesstraining (MBSR) van 8 weken en een Stiltedag

Trainer: Sonja Kobus

Tijd en locatie: Op de vrijdagochtend van 10 tot 12.30 uur in De Kleine Wiel te Lent.

Data: 3, 10, 17, 24 juni; 1, 8, 22, 29 juli en de Stiltedag op 15 juli is van 10 tot 16 uur.

Kosten: € 350,- inclusief lesmateriaal

Leren om mee te bewegen met de stroom van het leven, in plaats van te ploeteren tegen de stroom in. Je verbonden gaan voelen met jezelf en de wereld om je heen. Mindfulness is bewust zijn, aandachtig aanwezig zijn bij alles wat zich voordoet. Met mindfulness beoefen je opmerkzaamheid. Je merkt de dingen in je en om je heen bewust en open op, zonder erover te oordelen, precies zoals ze zijn. Je leert je gedachten en gevoelens te observeren in plaats van erdoor overweldigd te worden. Dat geeft je rust, ruimte en balans.

De training is een mooie manier om je levenskwaliteit te verbeteren, en hoewel soms uitdagend, ook heel verrijkend! Het beoefenen van mindfulness brengt je zoveel nuttige inzichten om bewuster te gaan leven en vriendelijker te worden naar jezelf.

In de training volg ik het klassieke programma, zoals ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn in de jaren ‘80 van de vorige eeuw. In het 8-weekse programma zit een prachtige structuur, die je stap voor stap op weg helpt. Eerst oefenen we focus door onze ademhaling te volgen, dan lichaamsbewustzijn, wat we steeds meer verfijnen. Dit omvat ook mindful yoga en het inzicht hoe je met pijn, zowel fysiek als mentaal, kunt leren omgaan. Verder behandelen we mindful communiceren, omgaan met stress en dagelijkse zelfzorg.

Ik ben als Categorie 1 Mindfulnesstrainer aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN en word daarom door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Je kunt je aanmelden via mijn website www.mindfulnesspraktijknijmegen.nl (kijk bij Agenda) of bellen: 0630082020

Gegevens

Datum:
22 juli
Tijd:
10:00 - 12:30
Evenement Categorieën:
,
Site:
http://www.mindfulnesspraktijknijmegen.nl

Organisator

Sonja Kobus
Telefoon:
0630082020
Site:
www.mindfulnesspraktijknijmegen.nl