Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Auditie “De Jongen van Zee, de Man van Tij”

16 december | 13:00 - 17:00

Acteurs gezocht

Wil jij met een gezelschap van 6 spelers het stuk “De Jongen van Zee, de Man van Tij” spelen? Kom dan naar deze auditie. Repetities gaan vanaf februari van start in Nijmegen Noord.

Meld je aan via svenspierings@hotmail.com. Voor meer informatie kun je bellen met 06 – 130 293 29.

Het stuk is een bewerking van een bestaand toneelstuk “De Jongen van Zee” (Ignace Cornelissen). Het stuk gaat over een vader, een zoon en hun Butler. De vader is meedogenloos streng en dwingt zijn zoon om piano te leren spelen. Uitvluchten vindt de jongen door fantasieën uit te spelen met de butler als de vader er niet is. Soms zijn de fantasieën net iets te echt en lijkt magie een rol te spelen.

Door het stuk heen zijn scènes geschreven die zich 20 jaar later afspelen, als de jongen volwassen geworden is. Zo is het bestaande stuk een flashback van het zelf geschreven deel. In dat deel komen we erachter dat de jongen in zijn kindertijd erg heeft geleden onder de tirannieke vader en dat de fantasieën het gevolg waren van psychoses, waar hij inmiddels medicijnen voor krijgt. Maar waren het wel psychoses?! Of zit er echt magie in het leven van de jongen die inmiddels man geworden is.

Het stuk zit vol absurde humor, maar heeft ook een serieuze ondertoon. De soms kolderieke fantasieën maken het stuk bevreemdend. Het drama in het heden maken het verhaal aangrijpend. Het is daarmee een voorstelling voor een breed publiek.

Gegevens

Datum:
16 december
Tijd:
13:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Sven Spierings
Telefoon
06-13029329
E-mail
svenspierings@hotmail.com