Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Avondvolk: David Munnelly (IER) ‘Aonair’ tour

15 december 2018 | 20:00 - 23:00

david munnelly

David Munnelly is accordeon-virtuoos. Oorspronkelijk stamt hij uit de Ierse traditie, maar hij mag zich ondertussen met recht muzikaal wereldreiziger noemen; de muziek uit zijn thuisland verbindt hij moeiteloos met de Swing uit de jaren ’30 en ’40 en hij vindt parallelen tussen Frans, Bretons en Gypsy die hij bijeen weeft met haast klassieke baslijnen. Maar als muzikale veelvraat laat hij zich moeilijk in hokjes stoppen; hij creeërt een intens persoonlijke stijl, waarmee zelfs de meeste simpele melodieën een onmiskenbare Munnelly-stempel krijgen.

In november en december speelt Munnelly een serie solo-optredens om zijn nieuwe CD, Aonair, te promoten. ‘Aonair’, dat alleen of solitair betekent, is een nieuwe verzameling verbluffende composities die David in twee dagen tijd heeft opgenomen. Wederom verlegt hij de grenzen van het instrument; wederom doorbreekt hij talloze muzikale hokjes.

Hofaccordeonist Carel Kraayenhof had er het volgende over te zeggen:
“Al vele jaren kunnen we genieten van zijn vertolking van de traditionele Ierse muziek van zijn vaderland die hij met een virtuoze techniek en veel gevoel interpreteert. Maar onlangs presenteerde David ons zijn nieuwste composities waarin hij een geheel nieuw klankrijk muzikaal landschap ontsluit voor de diatonische trekzak en waarbij hij ten volste de harmonische en ritmische rijkdom van dit instrument exploreert.”

Entree: €12,50
Korting: €10,- voor leden; studenten tegen vrije donatie
Tickets via ticketkantoor.nl/shop/Aonair

Gegevens

Datum:
15 december 2018
Tijd:
20:00 - 23:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.ticketkantoor.nl/shop/Aonair

Organisator

Avondvolk
E-mail:
philip@avondvolk.nl
Site:
http://www.avondvolk.nl/