Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Avondvolk: Duo McGowan/Munnelly en open sessie

27 januari 2018 | 19:30 - 23:00

Shane Mcgowan David Munnelly

Avondvolk biedt een intiem podium voor zowel traditionele als moderne folk- en wereldmuziek. Luisterconcerten van internationale legenden en lokale vernieuwers gaan gepaard met workshops, jamsessies en interviews.

Ticket bestel je via: ticketkantoor.nl/shop/Avondvolk2
Vroege vogels: €11,00 (tot 1 december)
Voorverkoop: €13,00
Aan de deur: €16,00

Je kunt zeggen dat David Munnelly een trekzakvirtuoos uit de Ierse traditie is, maar daar doe je hem geen recht mee. Hij rekt de grenzen van het genre zodanig op dat er een nieuwe, intens persoonlijke stijl ontstaat. Zijn unieke muzikale stem is gebouwd op diepe fundamenten, beginnend met invloeden uit zijn directe familie, waaraan al snel een virtuoze zwier werd toegevoegd, met echo’s van de Iers-Amerikaanse muziek en swing uit de jaren 1920 en 1930. Hiertegenover wordt een verfijnde en hedendaagse begeleiding met bassen en akoorden gesteld, waarmee hij een unieke, rijke en onvergetelijke sound creëert. Zeggen dat hij zijn sporen heeft verdiend is net zozeer een understatement: zo tourde hij met legendarische Ierse bands als De Dannan en de Chieftains, en hij is actief in verschillende andere projecten.

Shane McGowan heeft een al even rijke muzikale achtergrond. De Ierse muziek kreeg hij al van kinds af aan mee, maar hij ontwikkelde ook interesse voor rock, swing en jazz. Al deze invloeden hoor je terug in zijn begeleiding: soms ruig en ongetemd, soms subtiel en speels, maar zijn spel slaat altijd de spijker op z’n kop. Hij speelde met Lunasa, Slide, Zakir Hussain en vele anderen.

Het duo speelt al jaren samen in verschillende opstellingen, en dat is te horen. Samen betoveren ze het publiek met (min of meer) traditionele jigs en reels, maar er zijn genoeg andere invloeden om het spannend te houden: van gipsy swing en Valse Musette tot klassiek en zelfs tango. Ze verschenen o.a. bij VPRO’s Vrije Geluiden.

Naderhand is er een open sessie, waar ruimte is voor een breed scala aan folk en traditionele muziek. Speel je een instrument? Neem ‘m mee en schuif aan!

Gegevens

Datum:
27 januari 2018
Tijd:
19:30 - 23:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Avondvolk
E-mail:
philip@avondvolk.nl
Site:
http://www.avondvolk.nl/