Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Avondvolk: The Murphy Beds en Duo Berends/Steenbergen

24 mei 2019 | 20:00 - 23:00

Onder de naam The Murphy Beds vertolken Jefferson Hamer en Eamon O’Leary de Ierse en Amerikaanse folkmuziek van de afgelopen eeuwen. Hun repertoire bestaat eerder uit vergeten pareltjes dan uit klassiekers, maar omdat beide heren ook songwriters zijn, vullen ze de set aan met eigengeschreven songs, die net zo tijdloos aanvoelen als de tradities waar ze uit putten.

Karakteristiek is hun moeiteloze samenspel; de akoestische gitaar en Ierse bouzouki vullen elkaar naadloos aan maar klinken altijd vogelvrij, alsof de liedjes hen zodanig in de vingers zitten dat ze er alles mee kunnen doen wat ze willen. Even ongedwongen voelt hun samenzang, die voor een groot deel bestaat uit close harmony.

In 2012 brachten zij hun debuut-album The Murphy Beds uit, waar oa. The Huffington Post lovende woorden over sprak, en momenteel werken zij aan de opvolger. Beide muzikanten zijn graag geziene live-muzikanten en maken deel uit van verschillende folkprojecten: naast zijn laatste solo-album ‘All Souls’ werkte Eamon mee aan ‘The Alt’ en ‘The Immigrant Band’, naast namen als John Doyle, Nuala Kennedy en John Herrmann. Jefferson kreeg de BBC Radio 2 Folk Award voor zijn samenwerking met Anaïs Mitchell voor de CD ‘Child Ballads’, en bracht in 2018 zijn album ‘Alameda’ uit.

Luister hier:

Tijn Berends en Philip Steenbergen vormen een verfijnd folkduo. Op subtiele wijze vertolken zij de Ierse en Keltische traditionele muziek, afgewisseld met hier en daar een Amerikaanse folksong. Tijn heeft een haast encyclopedische kennis van Ierse tunes, en Philip verzorgt de ritmische begeleiding met smaak en attitude. De arrangementen zijn speels maar goed doordacht, en als multi-instrumentalisten kunnen zijn aan elk stuk een nieuwe sfeer meegeven.

Ze zijn sterk op elkaar ingespeeld: naast de vele uren samenspelen bij Ierse sessies en in verschillende gelegenheidsformaties, zijn zij kernleden van de band Withershins, die een moderne en ietwat rebelse interpretatie geeft aan traditionele Ierse folk. Ook vormen zij The Seconds, een begeleidingsduo-op-afroep dat zowel live als in de studio de muzikale omlijsting en arrangementen van folkzangers- en zangeressen verzorgt.

Beide muzikanten hebben hun sporen ruimschoots verdiend: Philip heeft veelvuldig getourd met Paganfolk-legendes Omnia, en naast zijn werk als singer-songwriter en componist speelt hij momenteel drums en percussie bij gypsy/balkanband Saffron Sun. Tijn is al sinds jaar en dag sessieleider bij de Ierse sessie in O’Leary’s Utrecht, en is oprichtend lid van folkformaties Four of a Kind en Itchy Fingers.

Luister hier:

Deur open: 19:45u
Aanvang: 20:00
Entree: €10,- | €7,50 voor leden | €5,- voor studenten en minima
(Lid worden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: http://www.avondvolk.nl/nieuwsbrief/)
Tickets: https://www.ticketkantoor.nl/shop/Murph

Gegevens

Datum:
24 mei 2019
Tijd:
20:00 - 23:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.ticketkantoor.nl/shop/Murphy

Organisator

Avondvolk
E-mail:
philip@avondvolk.nl
Site:
http://www.avondvolk.nl/