Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert – Gott Folk!

25 februari | 19:30 - 22:00

€10

Holländsk Spelmansduo

Onder de naam “Gott Folk!” spelen twee Nederlandse rasmuzikanten volksmuziek uit Zweden.

Jos Koning, al decennia lang toonaangevende violist van rock tot folk, heeft zich de laatste jaren vol overgave gewijd aan de nyckelharpa, de Zweedse sleutelviool. Jos heeft tientallen jaren in Zweden gewoond en kent de cultuur en de muziek op zijn duimpje. Zweedse folk spelen op nyckelharpa was voor hem een lang gekoesterde wens die nu in vervulling gaat.

Leo de Kruis is een multi-instrumentalist die ook al sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw actief is in de folkmuziek. Hij speelt in Gott Folk! accordeon en flat-back bouzouki, twee instrumenten die beide een prachtige combinatie vormen met Jos’ nyckelharpa.

Het repertoire bestaat uit traditionele, maar ook nieuw geschreven dansmelodieën zoals polska’s en gånglåts.  Swingende, maar ook prachtige gedragen, soms zelfs klassiek klinkende stukken komen  voorbij, altijd in verrassend originele bewerkingen.

Behalve instrumentaal staat Gott Folk! ook vocaal zijn mannetje. Zo staan er vooral zeemansliedjes op het programma. Om het Nederlandstalige publiek mee te laten genieten van de soms dramatische en vaak komische teksten zingt Gott Folk! de liederen niet alleen in het Zweeds maar ook vertaald in het Nederlands. Zo kan het publiek de prachtige verhalen goed volgen en ook enkele regels in het Zweeds meezingen.

Al met al een zeer boeiend programma, dat voor veel mensen waarschijnlijk een eerste kennismaking met Zweedse muziek zal zijn.

Een kennismaking die zeker zal bevallen!

open 19:30 | aanvang 20:00 | reserveren via leodekruis@live.nl

Gegevens

Datum:
25 februari
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
€10
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Leo de Kruis
E-mail:
leodekruis@live.nl
Site:
http://www.gottfolk.nl