Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Oversteek: Mynx & Onduidelijke Correspondenties

4 september 2022 | 12:30 - 17:30

De 14de editie van Festival De Oversteek vindt dit jaar grotendeels plaats aan onze kant van Nijmegen Noord op vele bijzondere plekken. Op zaterdagavond 3 september bij Baiana, en op zondag 4 september in schuren, op veldjes en langs de oevers van de Waal met uiteenlopende theater, dans- en muziekoptredens. Met een passe-partout heb je de vrijheid om je eigen plan te trekken langs de locaties. Artiesten treden 2 á 3 keer op, en optredens duren +/-30 minuten. Bij ons zijn er buiten voorstellingen van Mynx onder de eik, en binnen van Menzo Kircz.

Muziektheatercolleftief Mynx

Het ademt. Het voelt. Het bestaat. Het denkt. Maar zonder oordeel. Het kent geen oordeel. Het kent alleen wat het op dit moment meemaakt. Een ontmoeting tussen een mens en een wezen. Het wezen heeft geen naam, komt nergens vandaan en kent niemand. De mens probeert het wezen te vatten maar kan zijn antwoorden niet begrijpen.

Hoe kan je als mens die opgegroeid is in de maatschappij een realiteit begrijpen die losstaat van de onze? Een realiteit die nog niet is aangetast door de normen en waarden die ons zijn aangeleerd. Zorgt deze ontmoeting ervoor dat de mens zijn eigen realiteit kan leren herdefiniëren? Of is het wezen gedoemd een plek in onze maatschappij te vinden en zich te verhouden tot onze regels?

Muziektheatercollectief Mynx bestaat uit Amelie Ackx, Myrthe Van Der Vuurst de Vries en MIKKI.

aanvang: 12:30, 13:30, & 14:30

Menno Kircz – Onduidelijke correspondenties

In de voorstelling ‘Onduidelijke correspondenties’ haalt acteur en theatermaker Menzo Kircz dingen uit elkaar, om te snappen hoe de wereld in elkaar zit. Eerder deze zomer regisseerde hij de ‘De Koning Eet…’ bij Het Zuiderlijk Toneel en maakte hij samen met Ali Can Ünal ‘Faun’ voor het Amsterdamse Bostheater.

Vanaf vandaag is er van alles aan de hand.
Een tastbaar vlak ligt voor ons.
En alles komt voorbij.
En alles gaat voorbij.
Soms moet de zon wat vaker opkomen, voordat het echt een nieuwe dag is.

Onduidelijke Correspondenties is een theatervoorstelling ter grote van een tafelblad met een publiek zo groot als het aantal mensen dat rond de tafel past.
Een intiem beeldverhaal waarin de dingen de wereld maken en vullen met verhalen. Een wandeling door landschap in miniatuur, een poging om te spreken met wat op straat is achter gelaten.
Want als iets kapot is en weggesmeten, kan het alles te worden wat we maar bedenken.

In het werk van Menzo Kircz (°1989) staat vaak de verbeelding centraal en de vraag wat we waarde moeten geven

LET OP: plek voor maximaal 10 personen per voorstelling!

aanvang: 15:00, 16:00 & 17:00

Kaartverkoop

Koop je kaartjes gemakkelijk (en goedkoop!) online. Op de festivaldagen zijn kaartjes ook contant te koop bij de centrale festivallocaties.
– Dagkaart zo 4 september: € 20,-
– Dagkaart za 3 september: €10,-
– Weekendkaart,  za 3 & zo 4 september: € 25,- (€10,- studenten)

Gegevens

Datum:
4 september 2022
Tijd:
12:30 - 17:30