Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Documentaire: The Man Who Wanted to Change the World

2 september 2016 | 20:00 - 22:30

Vanaf september vertonen we op onregelmatige basis optimistische documentaires in De Kleine Wiel. De documentaires worden gevolgd door actie: wat kun je doen na het kijken? Soms in de vorm van napraten, soms in de vorm van een korte workshop.

We beginnen met The Man Who Wanted to Change the World van Mariette Faber. De film gaat over de dadendrang van een recalcitrante kunstenaar. Met deze documentaire wil Mariëtte Faber de wereld inspireren tot het nadenken over klimaatoplossingen en de kijker vervolgens aanzetten tot actie.

De hoofdpersoon van de documentaire, kunstenaar Peter Westerveld, was een klimaatvisionair. Of – volgens sommigen – een fantast. Hij wilde met zijn landschapskunst in Oost-Afrika de erosie stoppen, regenwater weer ondergronds brengen, drinkwater voor mens en dier bewerkstelligen en zo grootschalige herbebossing genereren door natuurlijke processen. Dit was een win-win scenario volgens hem. Door dit in hydrologische corridors te herhalen zou je wereldwijd het klimaat kunnen pacificeren.

De documentaire The Man Who Wanted to Change the World volgt Peter Westerveld op zijn missie om de wereld ervan te overtuigen dat het klimaatprobleem op te lossen is met wat denk- en rekenwerk. De weg leidt langs vele hindernissen met als dramatisch dieptepunt zijn plotselinge dood in augustus 2014.

Na afloop van de film is er een gesprek met documentairemaakster Mariette Faber, waarbij het publiek vragen kan stellen.

Toegang is op basis van een bijdrage naar eigen inzicht.

Gegevens

Datum:
2 september 2016
Tijd:
20:00 - 22:30
Evenement Categorie: