Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Dag De Kleine Wiel

9 oktober 2016 | 14:00 - 18:00

rondleiding

Welkom bij de open dag van De Kleine Wiel! Iedereen kan vandaag komen snuffelen aan de aangeboden activiteiten, de zaal bewonderen, buurtbewoners ontmoeten en proeven van zelfgebakken taart. Er worden proefworkshops aangeboden in onder andere yoga, massage, gitaarles, zangles, creatief schrijven, mindfulness en qi gong.

Toegang en deelname aan de workshops zijn gratis.

De Kleine Wiel: ontmoetingsplek voor heel Lent

Wie het Plant Je Vlag-terrein in Lent verkent is vast het kleine houten gebouw met dat prachtige groene dak opgevallen. Dit is ontmoetingsplek De Kleine Wiel, deel van strowijk Iewan. De Kleine Wiel is nu ruim een jaar open en heeft zich ontwikkeld tot een goedbezochte activiteitenruimte. Er wordt een grote variatie aan activiteiten aangeboden: van yogalessen tot documentaire-avond, van Ki-Aikido tot gitaarles, en van toneel- of muziekuitvoering tot schrijfcafé.

De Kleine Wiel is een bijzondere ruimte: bij binnenkomst valt meteen de hoogte en de mooie lemen muren op. Alle muren zijn geïsoleerd met stro en afgewerkt met leem. Ook het hout van de constructie is overal zichtbaar en dat zorgt voor een prettige sfeer. Het isoleren en afwerken van de muren van De Kleine Wiel is volledig door vrijwilligers gedaan. Een enorme klus, maar het resultaat mag er zijn. Ook nu het gebouw er staat, wordt het door vrijwilligers gerund.

Naast het aanbieden van cursussen, workshops en culturele activiteiten wil De Kleine Wiel met nadruk ook een laagdrempelige ontmoetingsplek zijn voor de inwoners van Lent. Een plek waar je zelf (vrijwilligers)activiteiten kunt ontplooien of kunt vergaderen. Voor vrijwilligersactiviteiten geldt een speciaal tarief van € 5,- per uur. Voor openbare activiteiten waarbij de bar open kan, is de ruimte zelfs gratis beschikbaar. Maar je kan er op een zondagmiddag ook gewoon een goede kop koffie komen drinken. Elke zondag van 14:00 tot 17:00 is er Zondagscafé, met verse latte’s, biosapjes en home-made taart.

Gegevens

Datum:
9 oktober 2016
Tijd:
14:00 - 18:00
Evenement Categorie: