Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Iewan rondleiding en woongroepen-infomiddag

1 maart | 14:30 - 16:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 4 oktober 2019 at 14:30

rondleiding strowijk iewan

Vandaag is er een speciale rondleiding en infosessie voor potentiële bewoners van de jongerenwoongroepen binnen Iewan. De rondleiding start om 14:30, en de infosessie vindt plaats aansluitend aan de rondleiding. Het zondagcafé is al vanaf 12.00 geopend met lunch, taart, koffie en thee.

Er zijn allerlei woonvormen binnen Iewan zoals gezinswoningen, een- en tweepersoonswoningen en de jongerenwoongroepen. Iewan is een ecologisch gemeenschappelijk woonproject in het Nijmeegse Lent. We brengen duurzaamheid in de praktijk door bijvoorbeeld stroom op te wekken met zonnepanelen, ons water te hergebruiken door middel van een helofytenfilter en onze wasmachines op regenwater te laten draaien. De constructie van het pand bestaat uit natuurlijke materialen zoals hout, stro en leem. We hebben zelf bijgedragen aan de bouw en zorgen nu ook voor het onderhoud tijdens de maandelijkse klusdagen. Ook doen we andere taken zoals werken in de tuin, PR en rondleidingen geven. Als je hier komt wonen kun je zelf kiezen bij welke werkgroep je gaat.

Iewanners delen veel met elkaar zoals logeerkamers en een werkplaats, maar ook auto’s, fietsen en staafmixers. Grote beslissingen maken we via het consensusmodel tijdens algemene ledenvergaderingen.

Gegevens

Datum:
1 maart
Tijd:
14:30 - 16:00
Evenement Categorieën:
,