Voorjaarscursus Permacultuur

Speciaal voor iedereen die graag wil samenwerken met de natuur in zijn moestuin, geven Maranke Spoor en Lucas Brouns van Stichting Permacultuuronderwijs een basiscursus permacultuur. Deze zal in de lente plaatsvinden in De Kleine Wiel. Ben je als vrijwilliger actief bij een organisatie die betrokken is bij natuur of landschapsbeheer, dan kan de cursus volledig vergoed worden door een voucher van Stichting Groen en Doen.

De cursus bestaat uit vijf lesdagen in Lent met een online jaartraining. Hierbij maken we ook excursies naar het voedselbos Beek en permacultuurtuin Kiemkracht 64 in Malden. Deze vijf lesdagen bieden jou een goede basis om verder te studeren en het geleerde in praktijk te brengen op jouw eigen locatie.

Naast de lesdagen in Lent doe je de online jaaropleiding permacultuur, waarbij je je officiële PDC-plus certificaat kunt halen. Het voordeel van deze webschool is dat je thuis kunt studeren wanneer jij dat wilt. Het is een mix van theorie en praktijk, van binnen en buiten werken, en er is interactie met de andere cursisten en de docent(en). De online jaaropleiding is zeer flexibel. Er zijn geen vaste start- en einddata: je levert je projecten in als je daar klaar voor bent. Vervolgens ontvang je hier feedback op. Rond je alle projecten (opdrachten) met goed gevolg af dan ontvang je je permacultuur-ontwerp-certificaat (PDC-plus), ondertekend door jouw ervaren permacultuurdocent Maranke Spoor. De online jaaropleiding is gebaseerd op de beproefde jaaropleiding op locatie. Op http://PermacultuurOnderwijs.nl/webschool staat de opzet van deze opleiding beschreven.

Dit zijn de cursusdata:

  • zaterdag 12 maart 2016
  • zaterdag 9 april 2016
  • zaterdag 23 april 2016
  • zaterdag 28 mei 2016
  • zaterdag 25 juni 2016

De kosten van de cursus zijn 1000 euro en kunnen volledig worden vergoed met een voucher van Groen en Doen, die vrijwilligers vanaf 1 oktober 2015 kunnen aanvragen. klik hier voor meer informatie. De aanvraagperiode voor deze vouchers loopt tot uiterlijk 29 oktober, 17 uur, maar a ls de vouchers eerder op zijn (zoals voorgaande jaren) dan geldt OP=OP.

Heb je interesse in de cursus? Stuur dan een mail naar Maranke Spoor: info@marankespoor.nl onder vermelding van “Voorjaarscursus Lent”

Wil je alvast wat weten over Maranke Spoor? In deze video vertelt zij hoe je in een kleine tuin een rijke variëteit aan groenten kunt telen:

In het Programma Melk en Honing is Maranke Spoor geïnterviewd over bodem en permacultuur.